Kunnen borsten ook kleiner worden gemaakt?

behaVan een borstvergroting hebben de meeste mensen natuurlijk weleens gehoord. Er zijn immers talloze beroemdheden die hiervan gebruik hebben gemaakt om hun borsten in volume toe te laten nemen. Bij een borstvergroting worden in de meeste gevallen siliconen onder de huid van de borsten geplaatst waardoor deze groter worden en een nieuwe vorm aannemen.

Vrouwen die grote en zware borsten hebben zullen echter nooit overwegen om een borstvergroting uit te laten voeren. Het kan namelijk zijn dat zij allerlei problemen ondervinden van te grote en te zware borsten. Zij vragen zich eerder af borsten kleiner laten maken ook een mogelijkheid is. Het antwoord hierop is ja en de behandeling die een plastisch chirurg kan toepassen om dit te verwezenlijken wordt zeer toepasselijk een borstverkleining genoemd.

Kleinere borsten met een borstverkleining

Grote en zware borsten kunnen allerlei problemen met zich meebrengen voor vrouwen. Zo kunnen deze vrouwen bijvoorbeeld rug- en nekklachten krijgen door het gewicht van de borsten. Ook zullen zij al snel problemen kunnen ondervinden bij het sporten. Grote en zware borsten maken het sporten namelijk zeer lastig waardoor dit vaak minder of zelfs helemaal niet wordt gedaan. Dit brengt dan uiteraard weer nieuwe problemen met zich mee.

Voor de vrouwen die graag kleinere borsten zouden willen hebben is een borstverkleining een optie om te overwegen. Deze behandeling kan bij een plastisch chirurg worden uitgevoerd en heeft als resultaat kleinere borsten. Door minder grote borsten zullen de vrouwen van veel problemen verlost zijn en een gezonder leven kunnen leiden. In sommige gevallen is het ook mogelijk om met lipofilling vet weer terug te brengen op een ander deel van het lichaam.

Wel is het zo dat aan iedere chirurgische ingreep altijd risico’s verbonden zitten. Het is altijd belangrijk om deze risico’s met uw chirurg of arts door te nemen.